Kundfakturor

Skapa de fakturor som skall vara underlaget för de dragningar ni vill ska ske.

Klicka länken för att se filmen hur det går till - Fakturor

Skapa faktura

Skapa en faktura genom att går in under fliken Försäljning i Visma Administration. Välj sedan fliken Kundfakturor.

Välj sedan att skapa en ny

Fyll sedan i enligt de önskemål ni har för eventuella förutsättningar för era kunder.

Filen 2. lägger sig precis som medgivandefilen, i till BGC mappen.

Ladda upp filen till banken. De förutsättningar som valts kommer att genereras vid varje månadsslut.

Läsa in betalningar

Varje månad bör du gå in och ladda ner filen som du får från banken.

Denna fil innehåller de betalningar som genomförts efter de förutsättningar som angivits.

Du väljer precis som med medgivande att lägga filen i mappen från BGC

Starta Autogiroprogrammet och klicka

läs in betalningar 1.

Vi kommer nu kunna se i loggen hur den matchar ihop de olika betalningar som genererats till varje faktura som skapats.

Eventuella fel upptäcks genom ett rött kryss.

I Visma Administration kan man nu se hur saldot har förändrats under vyn
Kundfakturor-Listvy.

Betalningsvillkor

AG_M

Delbetalning sker varje månad på samma dag som fakturans förfallodag till och med fakturans förfallodag.

AG_MS

Delbetalning sker varje månad på den sista bankdagen till och med fakturans förfallodag. Med detta betalningssätt kan detta gå över på nästkommande månad vid eventuella helgdagar.

AG_K

Delbetalning sker varje kvartal på samma dag som fakturans förfallodag till och med fakturans förfallodag.

AG_KS

Delbetalning sker varje kvartal på den sista bankdagen i kvartalet till och med fakturans förfallodag.

AG_H

Delbetalning sker varje halvår på samma dag som fakturans förfallodag till och med fakturans förfallodag

AG_HS

Delbetalning sker varje halvår på den sista bankdagen i halvåret till och med fakturans förfallodag.