Innan du börjar bör du kontrollera följande:

· Ha användaruppgifter från en EDI-Leverantör.

· Har skickat in dina varucertifikat till er kund. T.ex. Konsum Nord / ICA.

· Har införskaffat ett EAN-Lokaliserings nr till ert företag.

· Har en internet-förbindelse som tillåter FTP/SFTP överföringar.

· Du måste ha SPCS Administration 2000 v4.2 eller högre.

Utöver detta krävs även vissa SPCS inställningar.

Företags Inställningar (Admin 2000 – Företagsinställningar):

· Adressuppgifter skall vara korrekta.

· EAN-Lokaliserings nr måste vara satt.

· Om avvikande leveransadress skall användas, måste EAN-lokaliserings nr vara satt även för denna.

Artiklar:

· Varje artikel måste tillhöra en artikelgrupp.

· Varje artikel måste ha ett ursprungsland.

· Varje artikel som skall säljas över EDI måste ha en EAN-kod (streckkod).

· Varje artikel måste ha enhetsbeskrivning enligt ISO format. T.ex. Styck (st.) skall motsvara PCE. Kilo (kg) blir KGM osv.

· Notera att om en artikel kan säljas både styckvis och grossistvis bör varje artikel förekomma lika många gånger som antalet förpackningstyper, eftersom dessa förmodligen har olika streckkoder.

Kunder:

· Kundens EAN lokaliserings nr måste ha satts i grunduppgifter. Om kunden använder en alternativ leveransadress, skall EAN-Lokaliserings nr sättas även för denna.

· Fullständiga adressuppgifter rekommenderas.

· Organisations nr, VAT rekommenderas också.

· EDI kunder bör ha en egen/gemensam prislista med de artiklar som den skall innehålla. 0 pris stöds, men blanka priser kommer ej att listas.

Order:

· En artikel får endast förekomma på en rad i en order.

· Restorder stöds ej. Ny beställning krävs.

Fakturering:

· Samlingsfakturering stöds inte