Skapa inkommande följesedel via beställning

Följ dessa steg för att skapa en inkommande följesedel via beställning:

1. Gå till Inköp - Inkommande följesedlar.

1. Ankomstdatum och Följesedelsdatum blir automatiskt dagens datum. Om det skulle vara något annat datum ändrar du detta.

1. Skapa ny följesedel genom att klicka på Ny (Ctrl+N).

1. Välj fliken Beställt.

1. Svara Ja på frågan om du vill spara följesedeln.

1. Hämta upp beställningen med hjälp av listknappen vid Bestnr i den lilla tabellen till höger. Nu visas en lista över de beställningar som finns och som är utskrivna. Om du vet vilket beställningsnummer beställningen har kan du skriva in det på Bestnr, i stället för att hämta det med listknappen.

Om du saknar en beställning som du vet ska finnas här kan det bero på att beställningen inte har blivit markerad som utskriven. Gå in på beställningen och se till att Utskrivet är markerat.

1. Tryck på knappen

1. Justera eventuellt levererat antal i kolumnen Levererat om något är restnoterat.

1. Om något är restnoterat tryck på knappen

1. Ange det nummer som följesedeln har i Följesedelsnr.

1. Skriv in Regnr längst upp till höger på följesedeln och sätt in den i pärmen.