Medgivande

Det finns en del steg att följa när det kommer till medgivande. Dels ska vi lämna medgivande och sedan ska vi skapa medgivande.
Klicka länken för att se filmen hur det går till - Medgivande

Lämna medgivande

Kunden lämnar medgivande via blankett eller via Internetbanken. Lämnar kunden blankett skapar man ett medgivande med Autogiro programmet. Lämnar kunden sitt medgivande via Internetbanken är kunden redo att köras igång när man hämtat hem den medgivande

fil som kommer från Bankgirocentralen (BGC).

Skapa medgivande

När kunden lämnat medgivande via blankett ska vi skapa en textfil som kan skickas upp till Bankgirocentralen för acceptans för autogirodragning.

Öppna Autogiro från DataPartner.

För att skapa ett medgivande, tryck på knappen Begär Autogiro.

När vi trycker på knappen kommer en fil 2 att skapas med alla de kunder som har betalningsvillkor "BAG"

Den skapade filen lägger sig under

mappen till BGC som vi finner genom att vi klickar på mapp för bankfiler se 3

När vi har skapat filen ändras  betalningsvillkoret till "BAG-V"= väntar på     svar från BGC se 4.

Logga sedan in på Internetbanken och välj fliken för filöverföring. Ladda upp medgivandefilen till banken och invänta en åter medgivande fil.

Läsa in medgivande

När vi har fått tillbaka en fil från banken laddar vi ner denna och lägger den i mappen från BGC.

För att läsa in medgivanden väljer vi sedan att öppna upp programmet och trycka på knappen Läs in medgivandesvar 1.

Nu läses textfilen in och betalningsvillkoret ändrar sig till "AG" 2.