Felet finns från och med version 2023.1.

De inställningar du kan göra för att skriva ut en rapport från rapportgeneratorn till txt-fil används inte längre när filen skapas. Detta innebär till exempel att fältseparator och tusentalsseparator inte blir korrekt när rapporten skrivs ut till txt-fil under Utskrifter - Inlästa/Skapade. Detta leder i sin tur till att det blir fel när du importerar filen till ett annat program.

Lösning

Om ditt mottagande program kan ta emot en Excel-filer kan du istället välja att skriva ut rapporten i formatet .xlsx.

Du kan också lösa det genom att skriva ut den i formatet .xlsx, öppna filen i Excel eller liknande program och spara om den till csv-format. Fälten blir då separerade med semikolon.