1. Skapa en order i Visma Administration och bocka för "Plocklista". Spara genom att gå ut i listläge.
  2. Starta plocklistemodulen i handdatorn. Tryck på den order som ska plockas. Om din order inte finns i listan, uppdatera eller sök upp ordern. Plocka din order, skriv kolliinformation och spara eller återrapportera.
  3. Ordern sparas tillbaka till Visma och en följesedel skrivs ut automatiskt.
  4. Programmet Fraktexport får en signal från handdatorn och startar i bakgrunden med din order. Fraktexport skickar all data från din order till Logtrade för validering eller godkännande.
  5. Logtrade tar emot din order. Om ordern godkänns skrivs fraktetikett och ibland fraktsedel ut automatiskt. Ordern har nu blivit en sändning.
  6. Bokning av upphämtning och frisläppning av leveransinformation (EDI) görs uppe på Logtrade. Detta kan även ställas in med Automatik på vissa transportörer, till exempel DHL och Schenker.
  7. När transportören har mottagit bokning och EDI kommer de och hämtar godset.

Plocka order med LagerLogistik-Plocklista som ligger för plockning i Visma. (plocklista ibockad)

1. Välj en order som ska plockas i listan. Det går också att söka order på olika sökalternativ och plocka order.

2. Detta är plocklistan. Scanna (volym ner på telefon) eller tryck på den artikel du vill plocka

3. Skriv in antal och tryck plocka. *Använder man Batch, datum eller serienummer går man till flik 2.

4. Plocka alla artiklar tills du är färdig. Tryck Spara för att återrapportera till Visma.

5. Lägg till den information som behövs för din sändning. Tryck på Skapa Nytt kolli om du vill göra ett kolli till eller tryck på Spara och rapportera när du är färdig och följesedel skrivs ut.

6. Ordern kommer upp till Logtrade och Fraktetikett, Fraktsedlar skrivs ut. Markera och frisläpp dina sändningar för att skicka det vidare till valt transportör. Kommer inte fraktetikett ut, starta Fraktexport kör din order igen föra att och se vad det blir för valideringsfel.