Inställningar

Följande stycke presenterar de inställningar som finns i applikationen och hur de påverkar logiken.

Artiklar – Export

Generellt

1. Standardblad – Det blad i Excel som data kommer skrivas till.

2. Standarsökväg: Sökvägen som spara-dialogen sätts till.

3. Filter-register: Register som ska användas som filter som standard.

4. Filter-värde: Värdet anger vad som ska exporteras som standard.

5. Exportera inaktiva artiklar: Exportera även inaktiva artiklar i Visma Administration.

6. Översätt streckkod: Översätter streckkoder till sin textrepresentation. Ex. EAN 13 istället för 2.

7. SQL/API: Vilka fält som ska exporteras för artiklar. SQL hämtar allt som finns i databasen, API allt som går att hämta via API. Båda hämtar både SQL och API och slår ihop data.

8. Öppna Excel: Om Excel ska öppnas efter export.

Mappningar

Mappningar av fält vid export av artiklar kan antingen sättas automatiskt av programmet, eller manuellt.

Automatisk mappning innebär att programmet skapar kolumnerna enligt en standarduppsättning.

1. Manuell mappning låter användaren mappa de fält som önskas till blad och kolumn.

2. Varje mappning kan även ha en alternativ kolumntitel (tänk på att importen inte tar hänsyn till andra kolumnnamn). Ett fast värde kan anges om man önskar en formel. Ex =A*B där anger raden.

3. En ny rad läggs till genom att klicka på plus-tecknet.

4. Rensa-knappen rensar alla rader.

5. Det går enkelt att importera mappningar antingen genom att lägga till eller ersätta befintliga mappningar.

6. Export av mappningar till valfri fil.

Prislistor

1. Index: Ett 1-baserat index för att separera prislistor i applikationen.

2. Kod: Prislistkoden.

3. Finns ej i Visma: Om prislistan finns i det kopplade företaget eller inte.

4. Hämta: Hämtar upp prislistorna från Visma Administration.

Artiklar – Import

Generellt

1. Standardblad: Blad som data importeras från. Välj antingen blad eller kryss i Välj blad för att välja blad vid import.

2. Standardsökväg import: Sökvägen till den mapp som programmet ska placera sig i vid val av fil.

3. Nyckelfält: Det nyckelfält som ska användas vid sökning på rad i Excel-filen

a.      Artikelnummer - använder artikelnummer som nyckelfält vid import.

b.     1. Leverantörens artikelnummer, 2. Artikelnummer - letar först efter leverantörens          artikelnummer.     Om det inte hittas används artikelnummer som nyckel. Om inget hittas läggs           artikeln upp (om detta är angivet i inställningarna).

4. Behandling av för långa texter: Texter som är längre än vad som stöds av APIet kan antingen klippas vid maxtecken. Applikationen varnar då i loggen vid import. Alternativt misslyckas importen helt.

Skapa / Uppdatera

1. Skapa/Uppdatera: Vilken händelse som ska utföras för respektive register om posten finns eller inte; Följande val är möjliga:

a.   Uppdatera – uppdaterar posten om den finns.

b.   Lägg upp - Lägger upp posten om den inte finns.

c.   Misslyckas – Avbryter import om posten finns respektive inte finns.

d.   Fråga - Frågar användaren vad som ska göras för respektive register.

2.   Standard: Återställer inställningarna för skapa/uppdatera till standardvärden.

3.   Import av stafflingar fs. pris: Anger hur stafflingar ska hanteras;

a.   Ta bort alla och lägg till på nytt - Tar bort stafflingar för alla artiklar och prislistor som är med i              filen. Därefter läggs det som finns i filen tillbaka.

b.   Rör ej stafflingar – Uppdatera/skapa bara baspriser - rör bara baspriser. Detta underlättar om               man inte jobbar med stafflingar då processen är mer optimerad och att stafflingar inte raderas             av misstag.

c.   Hoppa över - rör varken baspriser eller stafflingar.

Prislistor – Import

1. Standardblad: Bladet som applikationen läser från som standard. Om Välj blad är valt får användaren välja blad vid import.

2. Import av stafflingar fs. pris: Vilken händelse som ska utföras för respektive register om posten finns eller inte; Följande val är möjliga:

d.   Uppdatera – uppdaterar posten om den finns.

e.   Lägg upp - Lägger upp posten om den inte finns

f.    Misslyckas – Avbryter import om posten finns respektive inte finns.

g.   Fråga - Frågar användaren vad som ska göras för respektive register.

Kunder/Prislistor – Export

Generellt

1. Standardblad: Bladet som applikationen läser från som standard. Om Välj blad är valt får användaren välja blad vid import.

2. Standarsökväg export: Sökvägen som spara-dialogen sätts till.

3. Std-filter Register som ska användas som filter som standard. Värdet anger vad som ska exporteras som standard.

4. Exportera inaktiva artiklar: Exportera även inaktiva artiklar i Visma Administration.

5. Öppna Excel: Om Excel ska öppnas efter export.

Inköpspriser – Import

1. Standardblad: Blad som data importeras från. Välj antingen blad eller kryss i Välj blad för att välja blad vid import.

2. Standardsökväg import: Sökvägen till den mapp som programmet ska placera sig i vid val av fil.

3. Import av stafflingar ink. pris: Anger hur stafflingar ska hanteras;

h.  Ta bort alla och lägg till på nytt - Tar bort stafflingar för alla artiklar och prislistor som är med i             filen. Därefter läggs det som finns i filen tillbaka.

i.   Hoppa över - rör varken baspriser eller stafflingar.

j.   Rör ej stafflingar – Uppdatera/skapa bara baspriser - rör bara baspriser. Detta underlättar om man       inte jobbar med stafflingar då processen är mer optimerad och att stafflingar inte raderas av               misstag.

4. Behandling av för långa texter: Texter som är längre än vad som stöds av APIet kan antingen klippas vid maxtecken. Applikationen varnar då i loggen vid import. Alternativt misslyckas importen helt.

Inköpspriser – Export

1. Standardblad: Bladet som applikationen läser från som standard. Om Välj blad är valt får användaren välja blad vid import

2. Standarsökväg export: Sökvägen som spara-dialogen sätts till.

3. Std-filter Register som ska användas som filter som standard. Värdet anger vad som ska exporteras som standard.

4. Öppna Excel: Om Excel ska öppnas efter export.

Rabattavtal – Import

1. Standardblad: Blad som data importeras från. Välj antingen blad eller kryss i Välj blad för att välja blad vid import.

2. Standardsökväg import: Sökvägen till den mapp som programmet ska placera sig i vid val av fil.

3. Skapa/Uppdatera: Vilken händelse som ska utföras för respektive register om posten finns eller inte; Följande val är möjliga:

a.   Uppdatera – uppdaterar posten om den finns.

b.   Lägg upp - Lägger upp posten om den inte finns.

c.   Misslyckas – Avbryter import om posten finns respektive inte finns.

d.   Fråga - Frågar användaren vad som ska göras för respektive register

4. Rabattavtalsrader: Lägger till rabattavtalsrader. F.n. finns det inget alternativ.

5. Behandling av för långa texter: Texter som är längre än vad som stöds av APIet kan antingen klippas vid maxtecken. Applikationen varnar då i loggen vid import. Alternativt misslyckas importen helt.

Rabattavtal – Export

1. Standardblad: Bladet som applikationen läser från som standard. Om Välj blad är valt får användaren välja blad vid import.

2. Standarsökväg export: Sökvägen som spara-dialogen sätts till.

3. Öppna Excel: Om Excel ska öppnas efter export.