Lagerjustering med manuell inleverans eller utleverans

1. Artiklar/Lager –> Journaler –> Lagerjustering

1. Skapa ny genom att klicka på ikonen för Ny eller CTRL+N

1. I kolumnen journal väljs automatiskt Adjustment Lagerförändring.

1. Tryck 4. Lagerjournalrader

1. Skapa ny genom att klicka på ikonen för Ny eller CTRL+N

1. Fyll i bokföringsdatum, artikelnr, antal som ska justeras, ev. lagertställe och batchnummer, samt om det inte kommer upp automatiskt (eller är felaktigt) kostnadspris.

En bild som visar text
Automatiskt genererad beskrivning

Du använder ett – minustecken för att minska lagret.

1. När du lagt till de artiklar du vill justera in och ut ur lager klicka på 1. Bokför, sedan OK.

Under Artiklar/Lager – Förfrågningar -> Innehav kan du nu se det uppdaterade antalet.

Sidbrytning

Flytt mellan lagerplatser och lagerställen

1. Artiklar/Lager –> Journaler –> Lagerjustering

En bild som visar text
Automatiskt genererad beskrivning

1. Skapa ny genom att klicka på ikonen för Ny eller CTRL+N

1. I kolumnen journal väljs automatiskt Transfer.

1. Tryck 4. Lagerjournalrader

1. Skapa ny genom att klicka på ikonen för Ny eller CTRL+N

1. Fyll i bokföringsdatum, artikelnr, antal som ska justeras, samt lagerställe och ev. batchnummer, och sedan till vilket lagerställe det ska flyttas till.

1. När du lagt till de artiklar du vill justera in och ut ur lager klicka på 1. Bokför, sedan OK.

Sidbrytning

Inventering

1. Artiklar/Lager -> Journaler -> Inventering

En bild som visar text
Automatiskt genererad beskrivning

1. Skapa ny genom att klicka på ikonen för Ny eller CTRL+N

1. I kolumnen journal väljs automatiskt Inventering.

1. Klicka på 6. Funktioner och välj Skapa inventering

1. Fyll i bokföringsdatum, och vill du inventera ett speciellt lagerställe eller från och till vissa artikelnummer, från plats till plats eller varugrupper. Klicka i Inkl 0 i inventering om du vill få med alla artiklar, inte bara de med lagersaldo.

1. Klicka sedan på 4. Lagerjournalrader

1. Fyll i det antal du har inventerat per det bokföringsdatum som är satt, så räknar Figurator ut det antal som ska justeras.En bild som visar bord
Automatiskt genererad beskrivning

1.  När du fyllt i inventerat antal på de artiklar du vill inventera, klicka på 1. Bokför, sedan OK.